Nejnovější recenze ze sekce Kotle
- zatápění
- spotřeba paliva, pevný rošt, vybírání popela, zima
Přes moji špatnou zkušenost s minulým Atmosem (v jiném domku) jsme se nechali přesvědčit topenářem, že tento je ideální. Vím, že člověk mouchy nevychytá hned, ale toto je katastrofa - dříví mizí závratnou rychlostí, teplota v domě stoupne o 1° za téměř dvě hodiny intenzivního topení, za měsíc máme spálenu polovinu zásob na zimu a v podstatě jsme se ještě neohřáli! Mimochodem - zatím zplyňoval 1xVybírání popela je také zážitek - kotel nemá pohyblivý rošt, takže musíte šťourat pohrabáčem a bonbónek je vyhrabávání popela na podlahu, jak ve středověku! Jemný popílek ze dřeva létá všude, naprosto nechápu šamotovou konstrukci, (zřejmě inovace) která tam překáží, takže opět šermujete pohrabáčem, abyste popel vůbec dostali ven. Když končím s jeho vybíráním, mám nepořádek po polovině domu, sama můžu jít do sprchy, děs! Náš minulý kotel (domácí výroby) byl poloviční, spotřeba paliva čvrtinová a teplo jsme měli za chvíli všude. NIKDY, NIKDY více Atmos!!!
- Dobrá značka
- malé rozměry násypky-vadí u topení dřevem
Zatím běží druhý den a jsem spokojen. Uvidíme po nějaké době, jak se bude vyvíjet.
Intuice preji si aby dlouho topil
- kotel při napouštění užitkové vody voda dostavase do topného systému,zakoupeno PRO-TOPENI
zatím nemám žádný
- Poměr cena kvalita
Kotel je super,montovat budu ale až na jaře roku 2024.
Zatím jsem nevyzkoušel
Kotel ATMOS sloužil 20r. Teď nastala výměna za novější model ATMOSU. S tímto typem kotle jsem spokojen a doporučuji. Funguje opravdu dobře. Základ je ale suché dřevo min. 2-3r. suché.
Na recenzích mě vadí, že mám hodnotit výrobek, který je
na autě a na cestě. A navíc je třeba výrobek vyzkoušet a otestovat a na to pár hodin nestačí.
+Litinový kotel
-Vadný teploměr-po jednoduchém přestavení hodnot dobře fungující.Standartně při teplotě 20°C ukazoval 60°C.
Produkt nemám ještě nainstalovaný, proto nemohu sdělit své zkušenosti s ním
Baxi Luna Classic 24 A7796020
Karel
Přidáno: 1. listopadu 2023
(naposledy upraveno 9. listopadu 2024)
Zakoupeno v PlynoTop A-Z | opravakotlu.cz
Kotel natápí rychle, že je zapálený plamen se pozná jen podle symbolu plamínku na displeji a teploty výstupních trubek, jen je trochu hlučnější čerpadlo, takže instalace do technické místnosti ano, do obytných prostor raději ne. Spolehlivost a úspornost po dvou týdnech nelze hodnotit.
- Cena ?
- Vejde se všude.
- Táhlo regulátoru se zadírá o víko kotle už od výroby.
- Zasekává se rošt a prodírá plášť kotle.
- Díky šamotkám se dost zanáší a špatně čistí.
- Po necelých dvou letech provozu už dost závad.
- Držáky šamotek se kroutí a rozpadají se.
- trubka uvnitř kotle (turbulátor) je zkroucená a propálená.
- Odnimatelné víko kotle se teplem kroutí,špatně se dává zpět po čištění.
Kupoval jsem obyčejný Opop, protože mi po 7 letech začal téct mezi články drahý litinový automat Benekov. Majitelé předešlých kotlů opop si ho chválili že jsou jednoché a vydrželi až 20let. To byla ale bohužel zcela jiná kvalita, za nynější výrobky by se měla firma stydět.
dodací lhůta
ok
- je to údajně velmi dobrý kotel, podle mého kamaráda, má ho.
má samé výhody.
- Jednoduchost, funkčnost, možnost topit veškeré palivo, obrovská úspora paliva, možnost připojit akury, kvalitní provedení.
- Bez nesmyslného ladomatu nemožno zprovoznit. Nejde na dotace z programu Nová zelená úsporám.
Čtu si zde všechny ty recenze. Hanba těm, kteří tvrdí, že ten to kotel dehtuje, žere palivo, přetápí se, málo se tam vejde a podobně. Mám za sebou kotel Atmos, Viadrus, Benekov a Porotherm, vše něco kolem výkonu 30 kW. Tento kotel jsem instaloval před 12 lety společně se dvěma aku (2x1300) ltr. Mám dům po babce 180 m2. První rok jsem ztopil 30 prm, druhý 25 a třetí 18 a tak tomu bylo dále. Dům je energeticky velmi nehospodárný, přesto tento kotel nejlepší, který jsem kdy měl. Jsou to prostě velké petry. Pokut někdo píše, že kotel je špatný atd, je to jen tím, že v něm neumít topit.
Slokov Variant SL27E 100000085
Přidáno: 17. října 2023
(naposledy upraveno 17. října 2023)
Zakoupeno v Kotelrychle.cz
- eko
- Nespolehlivost
- Poruchovost
- Dlouhé dodací lhůty náhradních dílů a oprav.
Kotel již od spuštění hlásí opakovaně chyby. To, že se restartuje termostat, ačkoli byl vyměněn za nový, na to jsem si už zvykl, ale pokud jste opakovaně i bez teplé vody a musíte chodit kotel vypínat a doufáte, že vám naběhne, to už je síla. Technik mění jeden díl za druhým (naštěstí v záruce) a na dodání dalšího si počkáte, takže od 27.9.2023 opět čekáme na opravu kotle. Koupí tohoto kotle jsem zjistill, že teplá voda v domácnosti není samozřejmost.
Zobrazuji 101 - 120 ze 500 recenzí « Předchozí 1...4 5 [ 6 ] 7 8...25 Další »