Nejnovější recenze ze sekce Kotle
- Poměrně jednoduché oživení kotle
- Není tak tichý jako předchozí Rejnok ProTherm
- Pouze jedno topné těleso (předchozí ProTherm Rejnok měl 3)
- Složité nasazování krytu
- Nutnost nastavit aktivací externího termostatu v menu kotle
- Počáteční hluk přeníšející se do radiátorů odezněl s nasazením krytu a ohřátí kotle
- Stejně tam je řídící jednotka s napájenými spoji a mám obavy, že kotel odejde díky spojům dřív, než je potřeba.
- Teplotní pojistka přístupná jen po demontáži krytu
- Pojistky také pod hlavním krytem, takže až nebudu doma a pojistky náhodou spadnou, rodina bude muset čekat až přijedu já nebo někdo, kdo demontuje kryt a nahodí pojistky.....
- Pouze jedno topné těleso!!!!!!!!
Musel jsem v době COVIDu řešit urychleně výměnu kotle. ProTherm Rejnok 15 kW po 15 letech služby a několika oživovacích pokusech dosloužil (pravděpodobně čerpadlo). U kotle píší o 3x3 spirálách, bohužel jsem si to vyložil jako 3 topná tělesa- těleso je tam jen jedno. Kotel je sice užší, než předchůudce, ale má zase větší hloubku, protože expanzní nádoba je za ovládacím mechanismem. Zatím topí, tak OK. Rozhodně to ale nebude nejtišší kotel na trhu- subjektivně bych řekl, že ProTherm byl stejně tichý, ne-li tišší...Zase jesm měl trápení s nasazováním krytu po instalaci kotle na zeď. ProTherm to měl ale ještě tragičtější.
- Mám tento typ kotle již jednou instalován
- Litinový kotel, v kterém je možné topit dřevem i uhlím v 5 emisní třídě.
Ještě je neodzkoušen, bude zapojen až po topné sezoně, ale podobný kotel vlastníme tak doufáme, že bude tento lepší, jak ten minulý, neměnili bychom ho, ale protože je nařízena od září příštího roku vyšší limitní třída tak jsme ho zakoupili s předstihem , teď jen věříme že byl dodán komplet, protože se prodejce choval velmi slušně. a věříme jim.
S tímto kotlem topím jednu sezónu a nemám nic co bych mohl vytknout a snad jen to že výrobce požaduje montáž kotle odborníkem a montáž je velice jednoduchá A zvládne ji i šikovný v instalatéřině vzdělaný kutil takže výdaje navíc já jsem musel ještě navíc zavolat nabubřelého blba který má papír na montáž kotle ten jeho zkontroloval a musel jsem mu zaplatit práci kterou neudělal kterou jsem dělal já
- Je tichý
Zatím nebyl dodán, čekám na uvolnění restrikcí
- Dobra cena
- Jakoś
- Topení dřevem i uhlím.
- Nízká cena.
Kvalitní německy výrobek za přijatelnou cenu s možnosti 5 leté záruky. Dodává velké množství tuv za nízkou spotřebu plynu. Skvělé nastavení regulace, intuitivní ovládání a možnost dodatečného připojení dalších regulovaných prvků včetně on-line ovládání na dálku a přehledu o funkcích v mobilu. Lehký a dobře se sním manipuluje při instalaci na zeď. Skvělý tichý chod a pokud se mu dopřeje patřičně seřízeni a nastavení tak pracuje velmi úsporně. Důležité je nezapomínat na pravidelný servis pro prodloužení životnosti zařízení, jinak by se kotel mohl zanášet. Pokud je kvalitní voda v systému vydrží ve skvěle kondici spoustu let.
- kvalita
- složení a kvalita komponent
- na 240V/10A
- nerez výměník
- výborná účinnost
- modulace výkonu od 2,5 do 25 kW
- utáhne sprchování ve sprše :-)
- Třída kotle: NOx 6
- za ten rok nic
V roce 2020 už starý turbokotel (Italský šmejd ERA ceramic compact) začal hodně zlobit a investice už byly neúnosné , jsme se konečně rozhodli a koupili nový kondenzační kotel na topení a průtokový ohřev do koupelny na stěnu. Našli jsme za výbornou cenu na GAS.cz a koupili. PAk se štěstím našli topenáře který kotel nainstaloval,zapojil a rozchodil . POZOR !!! Kotle které nekoupíte u topenáře který má své ceny vám nechce nikdo namontovat ! 99% topenářů vám kotel zapojí jen pod podmínkou že si ho u nich vyberete a koupíte a to vám cena kotle naroste klidně o 10 až 15 tisíc korun !!! Takže pokud nenajdete člověka který vám ho zprovozní i s razítkama,zárukou atd tak do té doby nekupujte kotel samostatně !
Jinak kotel je perfektní ! Pracuje spolehlivě ekonomicky a topí jak se od něj očekávalo . Vše šlape na jedničku a stačí mu samostatná zásuvka na 240V /10Ampér ale přikoupil jsem mu do zásuvky přepěťovou/proudovou/frekvenční ochranu APC by Schneider.
První kontrola dopadla na jedničku až se topenář divil jak je po roce čistý u filtrů i spalovací komory (má nerez výměník ! což je super)
Až se divím že v době drahých kotlů podobných parametrů (hlavně Německo) lze najít Českou konkurenci která funguje perfektně ! Doporučuji , určitě dobrý kup.
Je schopen "topit" již s výkonem 2,65 kW. Což je ideální zejména pro novostavby a nízkoenergetické domy.
Kotel je vybaven modulačním čerpadlem ErP ready. Snadné ovládání výstupní teploty pomocí digitálního ovladače, samostatně pro teplou vodu a pro topení. Mikroprocesorová řídící jednotka pro přesný a úsporný provoz, s kontrolou v zabudovaném LCD displeji. Nerezový kondenzační výměník pro dlouhou životnost.
1991 jsem si nechal namontovat destilu 25. Po 30-ti letech spolehlivého provozu začal často zhasínat věčný plamen a zasekaval se elekromagnetický ventil. Nový kotel Destila 25 jsem zvolil, protože při výrobě se držela původních rozměru. Takže stačilo jen odpojit starý kotel a nainstalovat nový. Jem jsem musel převrtat otvory na pčírubach z 10mm na 12mm. Kotel začal pracovat okamžitě.
- jednoduchý a účinný pro vytápění
- zatím nevím
- Lehký výkonný kotel
- Zatím není zapojen,uvidíme jak bude topit
- Erudovaný výrobce plynových kotlů, vysoká štítková účinnost a výkon.
- Příliš krátká doba, na hodnocení výrobku, který je ještě v krabici !
Kotel není namontován, tak opravdu nevím, co mám hodnotit?! Požadovat podrobné zkušenosti s výrobkem v daném časovém horizontu je amatérské až hloupé.
JEŠTĚ NENÍ ZAPOJEN
Výborný kotel- bohužel už se nedá koupit.
Uvedený kotel s propojením GSM je na vyšší úrovni.
Zobrazuji 401 - 420 ze 500 recenzí « Předchozí 1...19 20 [ 21 ] 22 23...25 Další »