Viadrus Garde G42 ECO M 27422

87 %

Popis produktu

Parametry produktu

Způsob vytápění
plynové
Typ
atmosferické
Instalace
stacionární
Automatické
ano
Výkon
21 kW
Na dřevo
ne
Na pelety
ne
Na uhlí
ne
Emisní třída
2
Se zásobníkem teplé vody
ne
S pojistným ventilem
ano
Se zásobníkem paliva
ne
S ohřevem užitkové vody
ano
Materiál
litinové
Hmotnost
122 kg

Recenze

  • , zakoupeno v TOPENILEVNE.CZ

    Doporučuje produkt

    100 %
    • kvalita
  • , zakoupeno v Kotelnaklic.cz

    80 %

    Zatím nebyl dodán, čekám na uvolnění restrikcí

  • , zakoupeno v TOPENILEVNE.CZ

    Doporučuje produkt

    100 %

    spolehlivý kotel s nízkou spotřebou plynu
    máme už tento typ 21 let a je na něj stoprocentní spolehnutí

Parametry produktu

Způsob vytápění
plynové
Typ
atmosferické
Instalace
stacionární
Automatické
ano
Výkon
21 kW
Na dřevo
ne
Na pelety
ne
Na uhlí
ne
Emisní třída
2
Se zásobníkem teplé vody
ne
S pojistným ventilem
ano
Se zásobníkem paliva
ne
S ohřevem užitkové vody
ano
Materiál
litinové
Hmotnost
122 kg

Popis produktu

VIADRUS GARDE G42 ECO M 16-21kW - 4 články je plynový stacionární kotel do komína. Kotle řady Garde G42 ECO M jsou nízkoemisní litinové kotle vybavené atmosférickým hořákem určené pro teplovodní topné systémy s nuceným oběhem. Elektrické zapojení je připraveno pro připojení externího nepřímotopného ohřívače s přednostním ohřevem teplé vody, například designově sladěného typu VIADRUS OV 100 L (design 2017).

Originální konstrukce litinového kotlového tělesa omezuje vznik kondenzace při nízkoteplotním provozu. Otopnou vodu není nutno udržovat na teplotě nad 50 °C, neboť při teplotách vratné vody kolem 30 °C nedochází v tomto kotli k poškozování nízkoteplotní korozí. Kotel lze osadit odtahovým spalinovým ventilátorem OSV, což umožňuje instalaci i v místech bez možnosti napojení na komín.

Přednosti:
. vysoká účinnost až 93,5 %
. jednoduchá náhrada za staré atmosférické kotle
.bez nutnosti stavebních úprav v kotelně
. vysoká provozní spolehlivost
.bez výskytu kondenzátu
. dlouhá životnost v důsledku vysoce jakostní speciální
.šedé litiny s lamelárním grafitem
. designově sladěný bojler OV 100 L pro přednostní ohřev vody
. jednoduché ovládání a snadná údržba
. modulovaný pracovní režim kotle
. ekologický provoz, nízký obsah škodlivin ve spalinách
. spolehlivost regulačních a zabezpečovacích prvků
. pojistka zpětného toku spalin
. vysoký spalovací prostor pro čisté vyhoření plamene

Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.

Hodnocení produktu

5zákazníků doporučuje produkt
0zákazníků nedoporučuje produkt
87 %
průměr z 7 hodnocení
5
5 ×
4
1 ×
3
1 ×
2
0 ×
1
0 ×
  • , zakoupeno v TOPENILEVNE.CZ

    Doporučuje produkt

    100 %
    • kvalita
  • , zakoupeno v Kotelnaklic.cz

    80 %

    Zatím nebyl dodán, čekám na uvolnění restrikcí

  • Doporučuje produkt

    90 %
    • VIADRUS GARDE G42 ECO spolehlivý, dobrá účinnost, litinový výměník s dlouhou životností, automatika špičkové firmy Honeywell.
    • Viz dále.

    V r. 1985 jsme v našem domku nechali instalovat plynový kotel Viadrus G 23, výkon 26 KW. Pracoval 30 let bez jediné poruchy, jednou za 2, později za 5 let jsem ho vyčistil, ale nebylo skoro co, jen trochu rezu z litinového výměníku. Mezi svými sousedy, kteří úpěli se svými nástěnnými, věčně porouchanými kotli, jsem cítil na svůj kotel hrdost. V 2015, kdy kotel stále (bez jakékoli opravy) bezvadně fungoval, jsem se rozhodl pořídit modernější kotel, vadilo mně zejména zastaralé zapalování - věčný plamínek, jehož spotřeba je 0,5 m3 plynu za den. Po prostudování vlastností kondenzačních kotlů, kalkulace nákladů a úspor, jsem je odmítl. Zkušenosti se zmíněným G 23, mne vedly pořídit kotel opět od stejné firmy, a to kotel Viadrus G 42 Eco, výkon 25 KW (lze přepínat na poloviční výkon). S kotlem G 42 jsem velice spokojen, dobrá účinnost, zatím dobrá spolehlivost (šestý rok v provozu), ale mohu konstatovat, že i firma Viadrus se připojila k těm, kteří montují součástku, které se říká dosti hanlivě, díky její mizerné životnosti. Tak po pěti letech používání zcela zkorodoval přerušovač tahu (plechová krabička, ze které jde odtah spalin), provedený z nekvalitně pozinkovaného plechu, vyložený šmejd (pomsta nespokojeného konstruktéra??, záměr firmy??). Přerušovač jsem si dal vyrobit u klempířské firmy z nerezu za 700 Kč (s DPH). Kvalita materiálu i technologická úroveň provedení je neskonale lepší, než u originálu, je to má výhra nad nepoctivým výrobcem kotle, prostřednictvím poctivého klempíře. Kdybych to také tak mohl udělat výrobci „chleba“ ze supermarketu.

  • , zakoupeno v TOPENILEVNE.CZ

    Doporučuje produkt

    100 %

    spolehlivý kotel s nízkou spotřebou plynu
    máme už tento typ 21 let a je na něj stoprocentní spolehnutí

  • , zakoupeno v TOPENILEVNE.CZ

    Doporučuje produkt

    100 %
    • Ještě nemáme kotel zapojený.Takže nemůžu hodnotit.
  • , zakoupeno v GAS.cz

    Doporučuje produkt

    90 %

    zatim v kratkem provozu,tak dobry

  • , zakoupeno v GAS.cz

    50 %

    zatím nemohu posoudit produkt protože čekám na připojení plynu ke kotly od místního plynaře

{"Oblíbené kategorie":[["Rekordéry DVR/NVR","https://zaznamova-zarizeni.heureka.cz/"],["Řemínky k chytrým náramkům","https://reminky-k-chytrym-naramkum.heureka.cz/"],["Milimetrové papíry","https://milimetrove-papiry.heureka.cz/"],["Půdní vrtáky","https://pudni-vrtaky.heureka.cz/"],["Zdravotní technika","https://zdravotni-technika.heureka.cz/"],["Prostěradla 140x200","https://prosteradla.heureka.cz/f:20781:1565139/"],["Juniorské luky dětské","https://luky.heureka.cz/f:21989:1/"],["Dětské prostorové zábrany","https://detske-zabrany.heureka.cz/f:14774:41445961/"],["Zahradní krby betonové","https://zahradni-krby.heureka.cz/f:26312:33938679/"],["Cestovní žehličky na vlasy","https://zehlicky-vlasu.heureka.cz/f:30851:1/"]],"Vybrané značky":[["Kotle Buderus","https://kotle.heureka.cz/f:9173:85800/"],["Kotle Stalmark","https://kotle.heureka.cz/f:9173:2218571/"],["Kotle Atmos","https://kotle.heureka.cz/f:9173:85649/"],["Kotle 2energy","https://kotle.heureka.cz/f:9173:56410479/"],["Kotle Daikin-Airfel","https://kotle.heureka.cz/f:9173:2203903/"]],"Jak vybrat nejlépe":[["Jak vybrat stojan na zubní kartáčky? ","https://stojany-na-kartacky.heureka.cz/poradna/stojany-na-zubni-kartacky/"],["Jak vybrat dětské soupravy?","https://detske-komplety-soupravy.heureka.cz/poradna/jak-vybrat-detske-soupravy/"],["Jak vybrat sloupek a vzpěru?","https://sloupky-vzpery.heureka.cz/poradna/jak-vybrat-sloupek-a-vzperu/"]],"Vybrané produkty":[["RDX MMA Grappling T6","https://boxerske-rukavice.heureka.cz/rdx-mma-grappling-t6/"],["Klarstein FP13-Food preser 50L","https://zavarovaci-hrnce.heureka.cz/klarstein-fp13-food-preser-50l/"],["COLBOR CL60","https://studiova-svetla.heureka.cz/colbor-cl60/"],["Modom Zvýšený sedák 40 x 40 x 10 cm šedý","https://rehabilitacni-pomucky.heureka.cz/modom-zvyseny-sedak-40-x-40-x-10-cm-sedy/"],["Dětské ručně vyšívané pončo z Peru zelená","https://detske-svetry.heureka.cz/detske-rucne-vysivane-ponco-z-peru-zelena_2/"],["Abrex Jawa 50 Pionýr typ 20 1967 Modrý 1:18","https://modely.heureka.cz/abrex-jawa-50-pionyr-typ-20-1967-modry-1-18/"],["LIFEFIT Neoprenová zátěž kotník/zápěstí S2 2 x 2 kg","https://zatezove-naramky.heureka.cz/lifefit-neoprenova-zatez-kotnik-zapesti-s2-2-x-2-kg/"]],"Doporučujeme":[["Apple iPhone 15","https://mobilni-telefony.heureka.cz/f:26540:51662741/"],["Parfémy","https://parfemy.heureka.cz/"],["Bazény","https://bazeny.heureka.cz/"],["PlayStation 5","https://herni-konzole.heureka.cz/playstation-5/"],["Lego","https://lego.heureka.cz/"],["Zahrada","https://zahrada.heureka.cz/"],["Nábytek","https://nabytek.heureka.cz/"],["Oblečení a móda","https://moda.heureka.cz/"]]}