Poradna Viadrus Hercules U32 22567

Autor: | Vloženo: 19.02.2016 000 18:09 | Témata: Poradna Viadrus Hercules U32 22567

Viadrus herkulrs u 26 5čl.topím pouze dřevem

Dobrý den,topím pouze dřevem,co udělat abych mohl v tomhle kotli topit i nadále?Tudíž i po roce 2022? Je to e.tř. 1.tudíž nevyhovující.Přeci nevyhodím 6 let starý kotel!Jaké opatření navrhujete?Děkuji.

  • viadrus

    viadrus

    22. února 2016

    Dobrý den,
    VIADRUS nabízí 3 varianty přestavby kotle U26 na kotel 3. třídy. Viz: http://viadrus.cz...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne (1)
    • Karel Červený

      14. března 2016 - Karel Červený

      Dobrý den, to je sice hezké 3 přestavby, ale všechny jen na UHLÍ nebo KOKS. Já jsem si ten kotel (U26) koupil též před 5 lety s tím, že budu topit hlavně nebo jen dřevem. A teď ho mám vyhodit? Co takhle donutit Viadrus, aby dodělal ještě další přestavbu U26 na zplynovací topení dřevem něco jako je kotel LIGNATOR s emisní tř.5, možná s nižším výkonem, ale v mém okolí si všichni kotel U26 koupili na topení dřevem, což má jako prohořívací systém tohoto kotle logiku. A nechápu, proč mám najednou přejít ze dřeva na "EKOLOGICKÉ" uhlí, kterého za chvíli bude nedostatek a bude tím zdražovat a ještě podporovat uhlobarony a rušení těžebních limitů.


    • Jiří Sosna

      14. března 2016 - Jiří Sosna

      Přesně,jsem zvědavý na reakce Viadrusu. Topím VÝHRADNĚ dřevem,nebudu přecházet na koks ani na uhlí,jsem lesník...Tak co na to Viadrus?Opravdu máme likvidovat 5 let staré kotle?


    • viadrus

      14. března 2016 - viadrus

      Dobrý den,
      zajímavá otázka "Co na to Viadrus". Odpověď zní: "Viadrus nestanovuje podmínky a legislativu pro užívání kotlů na tuhá paliva. Je nutné se obrátit na ty co legislativu schvalují" Není to Viadrus, kdo Vás nutí vyhazovat 5 let staré kotle.
      Pro Viadrus by bylo také jednodušší vyrábět jen U26ky, ale situace nás nutí vyrábět jiné než prohořívací kotle. Z konstrukčního hlediska z U26 zplyňovací kotel neuděláte i když diskusní fóra jsou plná doporučení jak na to. A tohle místo je poradna a ne diskusní fórum.


    • Karel Červený

      14. března 2016 - Karel Červený

      Dobrý den. Kotel U26 je nejlepší kotel na dřevo, s jakým jsem kdy topil. A je opravdu nutné rušit tyto kotle, já když do něj topím dřevem, tak nikdo ani nepozná, že vůbec topím. Proto nechápu, proč má kotel na dřevo emisní třídu jen 1, a to je otázka na výrobce, měřil to teď vůbec někdo jen na dřevo? Podle mne to bylo kdysi změřeno na nejhorší možné palivo - hnědé uhlí. Je jasné, že pro výrobce je lepší prodávat nové kotle - stejně jako auta, televize atd., tak když budu mít "najeto" na kotli 15 a více let, co mi vydržely všechny ty plecháče, tak to neřeším a koupím též nový. A ještě, krby pojedou pořád na dřevo i s event. výměníkem na topení, tak proč ne kotle na dřevo? No samozřejmě, že víme, kdo nám dělá legislativu a ty dotace také musí někdo zaplatit, kdo asi? A my netrváme na zplynovacím kotli, ale na úpravě kotle pro topení dřevem tak, aby vyhověl požadované emisní třídě, tak když to dovedou kutilové, jak se tu dočítám, nevěřím, že by si s tím VIADRUS neporadil?!


    • viadrus

      15. března 2016 - viadrus

      Dobrý den, pokud je kotel určen na nějaké palivo je také na toto palivo odzkoušen. Protože U26 není na hnědé uhlí, nebyl zkoušen na hnědé uhlí, ale na dřevo, černé uhlí a koks. I když se Vám to zdá podivné, splňuje tento kotel (Hercules U26) pouze 1 třídu.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.