Slokov Variant SL 22 A 100000025

93 %

Popis produktu

Parametry produktu

Způsob vytápění
na tuhá paliva
Typ
teplovodní
Instalace
stacionární
Automatické
ano
Výkon
26 kW
Na dřevo
ne
Na pelety
ano
Na uhlí
ne
Emisní třída
5
Se zásobníkem teplé vody
ne
S pojistným ventilem
ano
Se zásobníkem paliva
ano
S ohřevem užitkové vody
ano
Materiál
ocelové
Obsah palivové násypky
210 dm3
Hmotnost
315 kg

Recenze

    Parametry produktu

    Způsob vytápění
    na tuhá paliva
    Typ
    teplovodní
    Instalace
    stacionární
    Automatické
    ano
    Výkon
    26 kW
    Na dřevo
    ne
    Na pelety
    ano
    Na uhlí
    ne
    Emisní třída
    5
    Se zásobníkem teplé vody
    ne
    S pojistným ventilem
    ano
    Se zásobníkem paliva
    ano
    S ohřevem užitkové vody
    ano
    Materiál
    ocelové
    Obsah palivové násypky
    210 dm3
    Hmotnost
    315 kg

    Popis produktu

    Popis kotle

    Kotel je svařen z ocelových plechů. Vnitřní prostor je rozdělen na spalovací komoru a výměník, kterým proudí spaliny ke kouřovému hrdlu. Vstup a výstup topné vody je proveden nátrubky s vnitřním 1 ½“ závitem. Kouřovod je v ose kotle na zadní straně. Lze objednat levou nebo pravou variantu.

    • Kotel splňuje 5. třídu dle ČSN EN 303-5 a EKODESIGN dle 2015/1189.
    • Příruby s připojením G6/4'' vnitřní závit

     

    Hlavní výhody automatických kotlů SLOKOV SL-A:

    • Snadná obsluha (v průměru Vám zabere cca 10 minut denně)
    • Vysoká účinnost dosahující až 90 %, nízká spotřeba paliva
    • Perioda přikládání po 3–5 dnech (zásobník paliva má dostatečnou kapacitu)
    • Certifikovaným palivem pro  SL22A a SL33A jsou dřevní pelety
    • Vysoká kvalita zpracování, ověřená konstrukce
    • Nízká spotřeba elektrické energie, snadné nastavení řídící jednotky
    • Možné řízení pokojovým termostatem, zaručující vysoký komfort obsluhy
    • Snadná údržba hořáku a čištění kotle
    • Malé rozměry kotle, možné levé a pravé provedení násypky
    • Česká řídící jednotka a komponenty od firem z České Republiky

     

    Popis hořáku a principu fungování

    Vlastní spalování paliva zajišťuje hořák umístěný ve spalovací komoře, který pracuje na principu spodní dodávky paliva. Samotné spalování připomíná hoření v kovářské výhni. Z násypky hořáku je palivo dodáváno šnekovým podavačem (motor s převodovkou, šnekovnice) do prostoru výtlačného hrdla. Z výtlačného hrdla je palivo vytlačováno vzhůru na kruhový rošt. Výtlačné hrdlo je umístěno ve směšovači, do kterého je foukán vzduch ventilátorem. Drážkami mezi výtlačným hrdlem a roštem je pak vzduch foukán do nahořelé vrstvy paliva. Pro správnou funkci hořáku je nutné dobře zatmelit (utěsnit tmelem s teplotou použití do 1200°C) drážku mezi roštem a kruhovým nadstavcem směšovače, do kterého je rošt vložen.

    Množství spalovacího vzduchu (resp. intenzita rozdmýchávání paliva) je regulovatelné škrtící klapkou na ventilátoru. Vyhořelé palivo – popel a struska – přepadávají přes okraje roštu do popelníku pod směšovačem. Palivo je do spalovací části hořáku dodáváno v cyklech, které jsou nastavitelné na řídící jednotce. Hořák se v automatickém provozu zapíná a vypíná podle požadované teploty topné vody (nastavitelná kotlovým termostatem) nebo podle potřeby tepla v referenční místnosti (externím regulátorem – např. prostorovým termostatem).  

    Použití kotle, palivo

    Ocelové teplovodní kotle VARIANT SL jsou zdrojem tepla vhodným pro vytápění bytů, rodinných domků, provozoven a obdobných objektů s tepelnou ztrátou 8-26 kW. Otopný systém musí být opatřen tlakovou expanzní nádobou a nuceným oběhem otopné vody, s maximálním přetlakem 200 kPa.

    Předepsané palivo pro kotel VARIANT SL22A jsou dřevní pelety – C1 průměru 6-10 mm. Pro správnou funkci hořáku je nutné palivo skladovat v suchých prostorech. Dobrá funkce kotle je podmíněna kromě odborné instalace také potřebným komínovým tahem a správnou obsluhou.  

    Hlavní rozměry kotle Variant SL22A

    Legenda 1 – výstup topné vody 2 – napouštěcí ventil 3 – zásobník paliva 4 – hořák – šnekový podavač 5 – podpěra 6 – čistící dvířka 7 – řídící jednotka 8 – páka pohyblivých vířičů 9 – vstup topné vody 10 – zhášecí zařízení – nádrž s vodou

    A – šířka kotle se zásobníkem 1240 mm

    B – šířka kotle 440 mm

    C – výška násypky od podlahy 1100 mm

    D – výška kotle 1130 mm

    E – výška osy kouřovodu 890 mm

    F – výška vstupu topné vody 215 mm

    G – výška výstupu topné vody 1040 mm

    H – hloubka kotle 770 mm

    I – vzdálenot osy topné vody 385 mm  

    Schématický řez kotle Variant SL22A 1 – hořák  2 – spalovací komora 3 – šamotová vyzdívka 4 – čistící dvířka 5 – horní kryt 6 – řídící jednotka 7 – výstup topné vody 8 – víko výměníku 9 – clona výměníku 10 – těsnící šňůra víka výměníku 11 – hrdlo kouřovodu 12 – výměník 13 – zadní kryt 14 – vířiče 15 – napouštěcí ventil 16 – vstup topné vody 17 – sazová dvířka 18 – popelník 19 – těsnící šňůra dvířek 20 – dvířka 21 – přední kryt dolní    

    Schématický řez hořáku Variant SL22A

    A – zde nanést tmel při tmelení roštu (po obvodu) 1 – rošt 2 – ventilátor s klapkou 3 – víko čištění násypky 4 – převodovka s motorem 5 – tělo hořáku 6 – šnekovnice 7 – výtlačné hrdlo 8 – víko čištění směšovače 9 – směšovač  

    Ke stažení

    Prospekt Slokov Variant SL-A

    Návod Slokov Variant SL-A

    Rady a doporučení k provozu kotlů Slokov 

    Při prvních několika zátopech se na stěnách nového kotle vysráží vodní pára obsažená ve spalinách. Voda potom stéká do prostoru popelníku a do prostoru pod lamelami (někdy může být této vody tolik, že to vypadá jako by kotel tekl). Proto je dobré při prvních zátopech roztopit kotel na telotu cca 80°C, aby došlo k vysušení celého kotle. Po několika zátopech by se rosení stěn kotle mělo úplně vytratit. 

    Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.

    Hodnocení produktu

    5zákazníků doporučuje produkt
    0zákazníků nedoporučuje produkt
    93 %
    průměr z 7 hodnocení
    5
    6 ×
    4
    1 ×
    3
    0 ×
    2
    0 ×
    1
    0 ×
    • 100 %
      • Kotel jsme viděli na výstavě v Uherském Hradišti letos na jaře. O firmě jsme věděli, ale až na výstavě nás více oslovili. Líbil se nám velmi milý a ochotný přístup. Automat jsme viděli v provozu u Ing Vaňka. Kotel je velmi jednoduchý a ovládání se velmi brzy dá naučit. Výhodou je opravdu malé kompaktní provedení.
      • Automat jsme objednali a museli jsme měsíc čekat na dodání. TO naštěstí během jara nevadí.

      Byli jsme požádání, abychom zde napsali ohlasy ať jsou jakékoliv. Firmu a její zástupce musím opravdu pochválit za přístup k zákazníkům. S kotlem jsme zatím spokojeni snad to tak bude i dále.

    • Doporučuje produkt

      100 %
      • kotel jsme viděli na výstavě a velmi se nám líbil, jak provedení tak cena, i velikost kotle je opravdu perfektní. Na kotel firma nabízí možnost podívat se přímo v provozu ve firmě a vyzkoušet si jak to funguje.
      • Výborné bylo i zaškolení ohledně kotle.
      • Zatím maximální spokojenost a pohodlí.
      • Zatím není a doufáme, že ani nebude.

      Za rozumnou cenu opravdu kvalitní provedení a velmi pohodlné topení. Zprvu jsme byli opatrní s automatem, ale už bychom neměnili.
      Jelikož s firmou Slokov máme my i známí velmi dobré zkušenosti, byla volba jasná.

    • Doporučuje produkt

      90 %
      • velikost
      • výkon
      • cena
      • ovládání
      • nic

      Dobrý kotel v nízkém výkonu. Jeden z mála automatických kotlů na pelety s výkonem do 15kw pro malý domek. Dobře funguje, ovládá se jednoduše. Jenom je při servisu a čištění trochu obtížnější vyndat hořák.
      Montáž, nastavení a uvedení do provozu zvládne baráčník podle návodu vcelku v pohodě sám.
      Spotřeba a účinnost dobrá. Zabere málo místa. Zásobník vydrží 2-4 dny, podle toho jaká je venku zima.
      Při pravidelném čistění a údržbě perfektní kotel. Zatím po roce používání naprostá spokojenost.

    • Doporučuje produkt

      90 %
      • Nezabere příliš mnoho místa jako kotle od jiných firem, dobře zvládnutelné ovládání, dobrá a lehká obsluha,příznivá cena, výborná komunikace s dodavatelem( firmou Slokov)
      • Zatím nic nenalezeno časem případně doplníme.

      Pokud nechcete neustále přikládat a mít pohodlně teplo rozhodně doporučuji automatický kotel. nejprve jsem také byl skeptický, ale čas mi ukázal výhody. A Slokov byla díky ceně a spolehlivosti jasná volba.

    • Doporučuje produkt

      100 %
      • Lehké ovládání
      • Bezproblémový chod
      • Kvalitní provedení
      • Dostupnost při koupi

      Spokojenost s tímto automatem je opravdu maximální - vřele doporučuji

    • Doporučuje produkt

      100 %
      • Super velikost s takovým výkonem, dobrá obsluha a dobrá spolehlivost
      • nic

      moc dobrý a kompaktní

    {"Oblíbené kategorie":[["Pokladní zásuvky","https://pokladni-zasuvky.heureka.cz/"],["Přípravky proti lupům","https://lupy.heureka.cz/"],["Skluzavky","https://skluzavky.heureka.cz/"],["Posilovací lana","https://posilovaci-lana.heureka.cz/"],["Tiskové struny","https://tiskove-struny.heureka.cz/"],["Koupelnový nábytek Intedoor","https://koupelnovy-nabytek.heureka.cz/f:17793:778761/"],["Obaly na kytary","https://prislusenstvi-ke-kytaram.heureka.cz/f:11850:41680703/"],["Bílé dětské stolečky","https://detske-stolecky.heureka.cz/f:35535:44198364/"],["Napařovací žehličky","https://zehlicky.heureka.cz/f:10610:42874610/"],["Procesory AMD Ryzen 5","https://procesory.heureka.cz/f:2799:22353658/"]],"Vybrané značky":[["Kotle Ferroli","https://kotle.heureka.cz/f:9173:394032/"],["Kotle Kalor","https://kotle.heureka.cz/f:9173:2203901/"],["Kotle Daikin-Airfel","https://kotle.heureka.cz/f:9173:2203903/"],["Kotle Thermona","https://kotle.heureka.cz/f:9173:85717/"],["Kotle Enbra","https://kotle.heureka.cz/f:9173:19508107/"]],"Jak vybrat nejlépe":[["Jak vybrat štípač dříví?","https://stipace-drivi.heureka.cz/poradna/jak-vybrat-stipace-drivi/"],["Jak vybrat podlahu?","https://podlahy.heureka.cz/poradna/jak-vybrat-podlahu/"],["Jak vybrat elektrocentrálu?","https://elektrocentraly.heureka.cz/poradna/jak-vybrat-elektrocentralu/"]],"Vybrané produkty":[["Carlsbro CSD100 Black","https://elektronicke-bici-soupravy.heureka.cz/carlsbro-csd100-black/"],["iGET Security EP4","https://dverni-okenni-senzory.heureka.cz/iget-security-ep4/"],["Godox fotografický stan 50 x 50 x 50","https://fotostany.heureka.cz/godox-fotograficky-stan-50-x-50-x-50/"],["Osmo 2104 Krycí barva na dřevo 2,5 l Okenní bílá","https://barvy-na-drevo.heureka.cz/osmo-2104-kryci-barva-na-drevo-2_5-l-okenni-bila/"],["Revlon One-Step Round Brush RVDR5325","https://prislusenstvi-kulmy-feny.heureka.cz/revlon-one-step-round-brush-rvdr5325/"],["HERTZ Comfort 1","https://recumbenty.heureka.cz/hertz-comfort-1/"],["France Medical FDI6 hůl podpůrná - vyměkčená rukojeť modrá","https://zdravotni-hole.heureka.cz/france-medical-fdi6-hul-podpurna-vymekcena-rukojet-modra/"]],"Doporučujeme":[["Apple iPhone 15","https://mobilni-telefony.heureka.cz/f:26540:51662741/"],["Parfémy","https://parfemy.heureka.cz/"],["Bazény","https://bazeny.heureka.cz/"],["PlayStation 5","https://herni-konzole.heureka.cz/playstation-5/"],["Lego","https://lego.heureka.cz/"],["Zahrada","https://zahrada.heureka.cz/"],["Nábytek","https://nabytek.heureka.cz/"],["Oblečení a móda","https://moda.heureka.cz/"]]}