Poradna Kotle


Autor: | Vloženo: 12.01.2017 000 21:58 | Témata: Poradna Kotle

Výměna kotle za nový stacionární Viadrus G42 nebo kondenzační?

Dobrý den,

uvažujeme o výměně starého kotle z r.1995, litinový Vaillant VK 23/1 E - 23 kW za nový Viadrus Garde G42 ECO - 26kW nebo 30kW.
Rád bych se zeptal na dostupnost těchto kotlů a či je možnost sehnat ještě nějaký jiný typ/značku stacionárního litinového kotle?
Důvod proč zatím neuvažujeme o kondenzačním kotli je prodejci i techniky nižší životnost oproti litinovému kotli a hlavně ten, že nemáme zateplený dům - OKAL z r.1981 (mamé ale zateplený/zafoukaný strop a kompletně vyměněná okna a dveře za plastová s dvojskly). Dále bychom museli řešit odvod kondenzátu z kotelny a otopnou soustavu, s velkou převahou konvektorů, která je sice prý ve velmi dobrém stavu, ale občas dojde k lehkému poklesu tlaku. A tím pádem si myslím, že bychom přednosti kondenzačního kotle dostatečně nevyužili.. Komín vyvložkovaný nerezem máme. Vodu ohříváme kombinovaně kotlem a elektřinou - to hlavně přes léto.
Zajímal by mne Váš názor na nákup stacionárního kotle v mém případě a doporučení, zda koupit stacionární čí řešit kondenzační...
A ještě bych si dovolil se zeptat na radu ohledně výkonu - vytápěná podlahová plocha je cca.180m2. prostor kolem 450 m3.. Současný Vailllant má 23kW a řekl bych, že za velkých mrazů je na hraně, ale jinak v průběhu roku bez problémů zvládá.. Samozřejmě bych rád s novým kotlem ušetřil, alespoň trochu, náklady na topení. V současné době platime přes 30000,- Kč/rok.

Předem velmi děkuji za odpovědi a doporučení

S pozdravem

M. Valenta

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.