Nejnovější recenze ze sekce Kotle
- nerezové provedení
- půlmetrová polena
- dobrá regulace
- dlouhá doba hoření
- cena, ale na dlouhé roky mám snad pokoj:-)
Nejvíc mě zaujal použitý materál - nerez, proto jsem byl ochoten akceptovat i vyšší pořizovací cenu.
- výkon,nižší spotřeba dřeva oproti staršímu modelu
- složitější obsluha
pasuje na stávající rozvody
- levný , funkční
- bohužel, třída 3 jen na jmenovitý výkon, takže po 2022 asi bude zakázán
Jednoduchý, levný kotlík, ale asi jen do 2022. Tedy v jednoduchém zapojení na samotíž bez čerpadel, nádrží, ventilů, klapek a podobných zbytečností.
b
- cena velikost, výkon
kvalitní kotel, jen se trošku loupe barva u rozvodu vody z kotle do okruhu.
S kotlem Junkers nebývá problém-Junkers zařizuje dobrý a rychlý servis a je cenově dostupný.
- Kvalitní produkt BBT Technologi Bosch
- Není vyráběn v CZ, pouze Dakon štítek a nápis.
Dobrý kotel skupiny Bosch, stejný má Junkers, Buderus.
- -Krásný vzhled
- -Dobrá regulace
- -Drahé náhradní díly
Po záruce se asi budu divit co dám na opravách.
- -stejný typ jsem měl 16 a půl roku
- -spolehlivost
- -výkonost
- -jednoduchost obsluhy
tento typ měl vyhovoval,byl jsem se starým kotlem spokojem a proto jsem volil osvědčenou značku
velký klad je,že v něm hoří i ne úplně suché
dřevo,nevýhodou je pouze černé uhlí. Celkově jsme spokojeni,ikdyž kotel používáme krádce.
vše super
- nevysvětlitelné občasné poruchy - hučení jako startující letadlo, netěsnící pojistný ventil, přerušení dodávky teplé vody,
- výrobce neuznává reklamace ani je včas neřeší
- po nynější zkušenosti již nikdy
nekvalitní italský výrobek
Varimatik bych si už nikdy nekoupil,nekvalitní materiál velmi špatné zpracování ( svaření). Absolutně nedoporučuji nikomu ani nej nej nepřítely.
- laciný, velká násypka
- dosti dehtuje
jsem celkem spokojen
- Kotel silně dehtuje a dehet teče snad všude.
- Když jsme poprvé chtěli vyndat popelník,museli jsme použít páčidlo,aby jsme otevřeli dvířka.
Tento kotel jsme si koupili po mnohaleté zkušenosti s předchozími typy H41 a H418.Při vymýšlení tohoto typu,byl nejspíš konstruktér pod parou, anebo nikdy netopil a nejspíš se o to nepokusil ani výrobce.Kotel jsme si pořídili v listopadu 2011 a od té doby se s ním pouze trápíme.Největší problémy nám teda dělá stále vytékající dehet,který dokáže zalepit dvířka.Po půl roce jsme si na to celkem zvykli a dáváme mezi dvířka a popelník alobal.Konstruktér by se měl nejspíš vrátit zpět do školy anebo si alespoň ve chvíli volna pořádně prohlédnout předchozí typy a nevymýšlet nesmysly.V každém případě tento výrobek nedoporučujeme,tedy jestli nechcete skončit na psychiatrii.Je to vyhozených cca 20000Kč.
- skvělá cena
- jednoduchá obsluha
- přehledné vnitřní uspořádání s dostatkem místa
- zatím o nich nevím
prostě v jednoduchosti je krása
- Nemusí se k němu často běhat, ohřívá celoročně vodu.
- Rezne zásobník, a ovot na vstup uhlí
- Nadměrně dehtuje
- Po dvou rokách a měsíci se rozsipal rošt, výrobní vada - Nereklamovatelné - oprava 13 000,-
- prohořívá do násypníku jen při poměrně lehce nedovřených dveřích násypníku
- polovinu nasypníku byla nově svařena protože prohnil
- celkově vydržel jen 9 let kdy už neopravitelně prohnil v nístě kde vstupuje uhlí na rošt - a hasil vodou sám sebe :)
Jestli výše zmíněné nedostatky neopravili, ROZHODNĚ NEDOPORUČUJU. Automatický kotel je výborná věc ušetří spoustu času ale rozhodně už ne VARIMATIK VM 25 špatný poměr cena/výkon.
- Snad vše
- Kotel po týdnu topení totálně zadehtovanej
- Nepoužitelný kotel.
- Dehet teče všude. I popelník se dehtem přilepí.
- Není to ta stará H 418,ale úplně něco jiného.
- Vyudíte si barák a budete zralý na blázinec už po týdnu používání
- Vyhozené peníze.
- Výrobce klame kupujícího použitím shodného typu, který kdysi topil.
Veškeré NEGATIVNÍ recenze jsou 100% pravdivé.
Lidičky prosím Vás, nemyslete, že si koupíte nový kotel stejného typu, že bude makat jako ten starý.Je to jen klamná situace, na kterou jsem doplatil i já a vyhodil 20 000,- Kč.
Jsem obyčejný človíček, který důvěřoval výrobci známého a kvalitního kotle...Jenže tento nový je něco jiného.
Katastrofa. Vyudíte si celý byt. když nebudete každý třetí den 2 hodiny čistit kotel umrznete.
Kdo by si myslel že jsem od konkurence, tak 100% nejsem.
Od Výrobce budu požadovat vrácení peněz, protože jsem si nekoupil H 418 , ale úplně jiný typ, který takto označují, protože
tento starý kotel byl super.
Měli ho označit jinak, např: H 519. Hm, jenže to by si ho nikdo pomalu nekoupil.
- Snad vše
- Kotel po týdnu topení totálně zadehtovanej
- Nepoužitelný kotel.
- Dehet teče všude. I popelník se dehtem přilepí.
- Není to ta stará H 418,ale úplně něco jiného.
- Vyudíte si barák a budete zralý na blázinec už po týdnu používání
- Vyhozené peníze.
- Výrobce klame kupujícího použitím shodného typu, který kdysi topil.
Veškeré NEGATIVNÍ recenze jsou 100% pravdivé.
Kdo by si myslel že jsem od konkurence, tak 100% nejsem.
tento starý kotel byl super.
- levný provoz
- nošení popela
Jsem spokojený s provozem již 2 sezony. Spálime max 4 belíky uhlí za den, jen se musí dávat pozor na kvalitu uhlí. Kupuji Bilinu je sice dražší ale bez problémů.