Poradna Kotle


Autor: Bohdan Šíma | Vloženo: 19.02.2015 000 12:26 | Témata: Poradna Kotle

Bohdan Šíma

Bohdan Šíma

Plynový kotel z internetu

Jak je možné, že ceny internetových obchodů jsou nižší než u výrobce, volal jsem do firmy Baxi a dozvěděl jsem se,že jsou to nějaké prekupy z Polska,nebo Číny. Servisní technici odmítají kotle zprovoznit, jen od známé firmy, velkoobchodu atd.

  • Václav Manert

    Václav Manert

    19. února 2015 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den. Bohužel firma Baxi Vám neřekla úplně celou pravdu. Kotle mohou být i z jiných cest než které popisují oni. Klasický obchod funguje tak, že na kotle i jiné zboží se dnes poskytují slevy. Montážní firmy si tyto slevy nechávají pro sebe. Jsou tedy za montáž kotle zaplaceni 2x - za práci (řádově 3 až 5 tisíc Kč) a za "prodej" kotle (zde je jejich sleva u této značky i 30% od velkoobchodu). Internetové obchody se o slevu rozdělí se zákazníkem. Díky obratům, které dělají jsou jejich slevy pak zajímavější než slevy pro montážní firmy. Ty ve finále nevydělají tolik a pak samozřejmě prodejce = internetové obchody, nemají rádi ...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (12)
    • Ne
  • Ivan Beťko

    Ivan Beťko

    14. března 2015

    Dobrý den bohužel musím reagovat na pana Manerta který uvedl jen část pravdy ! Bohužel situace je taková že, plynový kotel je ,,vyhrazené plynové zařízení " ! tudíž je smí montovat jen oprávněná firma nebo osoba z patřičnými oprávněním . Tato oprávnění jsou na omezeně platnou dobu a stoji tyto firmy nemalé finanční obnosy .A proto z důvodu že si koncový zákazník zakoupí kotel sám na internetu a není zde záruka řádné montáže, nemůže uvést servisní technik kotel do provozu, protože tím okamžikem přebírá veškerá rizika špatné montáže na sebe a je jednou nohou v kriminále! Dále pak v ceně montáže 3-5 tis je montáž odkouření , demontáže stávajících zařízení a td. Rozumný člověk si nechá udělat řádnou nabídku od kvalitní montážní firmy která zajistí vše od A- Z dodávku ,montáž, spuštění a následný záruční a pozáruční servis !!!! + nižší DPH 15%

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne (4)
    • Bohdan Šíma

      15. března 2015 - Bohdan Šíma

      Takže můj kolega je rozumný člověk, který si nechal udělat nabídku, u všech firem je přibližně stejná, cena kotle je vždy o deset a víc tisí. Takže pro normálního člověka stojí baxi u ptáčka 45000, bez DPH 37, v iinternetovým obchodě 27. Takže pan instalatér 10 čistý vývar, + 4 za montáž, za tři hodiny práce, tj 4,7 na hodinu, což nebere ani právník. Já jsem to vyřešil tak, že mi to udělá instalatér s icem, který mi dá razítko skoleneho pracovníka, ale řekl mi ze mi nesežene servisaka na spuštění, toho jsem si sehnal taky Sám. Sám jsem podnikatel ve stavebnictví, ale tomuto říkám normální vydírání lidi, kteří jsou jako rukojmi.
      Naštěstí jsou mezi námi ještě slušní lidé, kteří nevydelavaji na materiálu, ale na své práci a odbornosti.
      A ještě jedno, mám pracovní stroje, a nikoho nezajímá kolik stojí školení řidičák stroje.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.